dijous, 19 de setembre del 2013

Crònica de la diada llibertària a Ponent

Com a Col.lectiu a les trinxeres, vam iniciar les nostres accions en el marc de la diada de l’11 de setembre, organitzant juntament amb la CUP de la Noguera i el col.lectiu Som lo que sembrem, pel dimarts 3 de setembre a les 20:30h, una xerrada per debatre la qüestió de l’anarquisme i el fet diferencial català aprofitant la recent publicació del llibre del mateix títol de l’historiador Xavier Díez. La xerrada, que va tenir molt d’èxit, es va realitzar a la Terrassa del Casal Lapallavacara de Balaguer i va ser conduïda per Jordi Marti i Font, cap de llista de la CUP-AE per Tarragona a les darreres autonòmiques i amenitzada amb les intervencions també de Xavier Mayora, cantautor de la Figuerosa, presentant el seu treball discogràfic “Nu i a la Terra”.

Dies després, el diumenge 8 de setembre, vam decidir participar en una acció a iniciativa del col.lectiu Estelades al cim (esteladesalcim.cat) que convocava a fer un ascensió simultània al major número de cims dels països catalans a les 12 del migdia d’aquell dia per tal de cobrir d'estelades els punts més alts i emblemàtics del país, fer-se una foto i fer-ne difusió. Des del col.lectiu vam decidir pujar al cim de S. Mamet (1391 metres) a la Serra del Montsec de Rúbies per tal d’exhibir les estelades negres.

Durant el mateix dia de la diada, l’11, ens vam unir en bloc antiautoritari a la manifestació de Lleida que començava a les 12 del migdia de la Plaça de la Paeria i que reivindicava la via, a través de l’anarquia, cap a la total independència dels mercats, dels estats, de la troika i del patró i l’autogestió del nostre futur. Vam convocar gent del nostre col.lectiu sota el lema “Per una Catalunya lliure i revolucionària com la del juliol del 36”, cridant a portar estelades llibertàries per una Catalunya lliure i llibertària i al darrera d’una pancarta on manifestàvem la nostra veu: “Independència sense límits. Som ingovernables”.